TAGFELVÉTELI ELJÁRÁS

Kedves Kolléga!

Az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló 2006. évi XCVII. törvény értelmében 2011. július 1-től ismételten kötelező az orvosok, fogorvosok számára a kamarai tagság. A jogalkotó az egészségügyben nem orvosi/fogorvosi diplomával dolgozó pszichológusoknak, biokémikusoknak, mikrobiológusnak, biológusoknak, fizikusoknak is kötelező tagságot ír elő az orvosi kamarában.
Az orvosi kamarába történő felvétel a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény szerint történik.

Ahhoz hogy joghiteles legyen a kérelme:

  • ki kell nyomtatnia a Tagfelvételi Kérelem dokumentumot
  • el kell látnia minden oldalát aláírásával és le is kell pecsételnie orvosi pecsétjével
  • mellékelnie kell:
    • 2 db igazolványképet, valamint
    • 3.000 forint illetéket illetékbélyeg formájában (a kamarai tagfelvétel 2011.07.01-től illetékköteles. Mentesül az illeték megfizetése alól minden orvos és nem orvos is, aki első alkalommal kéri felvételét a Magyar Orvosi Kamarába.)

Ezt követően személyesen vagy tértivevényes postai küldeményként el kell juttatnia a kinyomtatott, aláírt, lepecsételt Tagfelvételi Kérelmet a mellékletekkel együtt azon területi szervezet számára, ahová tagfelvételét kérvényezte.

Az eljárás részletes leírását, valamint a Tagfelvételi Kérelem dokumentumot a Magyar Orvosi Kamara honlapján érheti el.

Amennyiben további információra lenne szüksége az eljárással vagy a kérelem kitöltésével kapcsolatban, kérjük keressen minket a kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségeinken.